Jedno z nejlepších a nejchutnějších ovocných vín, které můžeme právem nazvat králem ovocných vín, je víno rybízové. Víno, nejchutnější lék. O rybízovém vínku to platí dvojnásobně. A proto vinařství Vladimír Valenta z Bratislavy vytvořil tento skvost mezi ovocnými víny, dle vypracované rodinné receptury s 47ti letou tradicí. Víno rybízové se vyrábí z dobře vyzrálých bobulí ,kde je vysoký obsah cukru, barviv a aromatických látek. Černý rybíz dominuje v tomto víně 80% - 90% , do vína je použit i červený rybíz 10% - 20%, neboť takto získané víno je plnější a kořenitější . Také jeho barva se vyznačuje nádhernou ohnivostí. Svěží ovocná vůně, jemná, sametová chuť a jako bonus léčivé a preventivní účinky v podobě antioxidantů a vitamínů. Pan Valenta používá k výrobě tohoto vína pouze přírodní suroviny.Správný poměr rybízové šťávy, vody, řepného cukru a zákvas speciálními kulturními kvasinkami. Propracovaná 47-letá firemní receptura dává nezaměnitelný a osobitý charakter tomuto vínu. Roční produkce vína je cca 500 000 litrů .
Rybízové víno sudové víno
Veletrh Víno delikatesy 2015 ![]() |
Úvod >