suché Pochází z francouzské oblasti Bordeaux. Tato odrůda dává velmi vzácné a ušlechtilé víno prvotřídní kvality, intenzivně červené barvy a specifického odrůdového charakteru. Jeho zvláštní typická vůně a chuť připomíná černý rybíz. Doporučujeme k sýrům, jídlům z tmavého masa a zvěřiny.
suché
Má své stálé místo ve výsadbách Velkopavlovické oblasti, kam byl rozšířen z Dolního Rakouska. Víno je lehké granátové barvy s jemnými kyselinami a tříslovinou. Doporučujeme k drůbežímu masu a sýrům. suché Je tradiční odrůdou v Čechách a na Moravě, původem z Francie. Charakterem této odrůdy je typická světle granátová barva s jemným odstínem do cihlově červené, květnatá vůně, v lahvové zralosti vůně připomíná jádra peckovin, víno je lahodné chuti s jemnou kyselinkou a příjemnou trpkostí. Doporučujeme k tmavým masům, zvěřině a ušlechtilým sýrům. suché Frankovka je víno plné, příjemně drsné, pikantní, s nádechem do kouřova. Ve vůní cítíme višně a borůvky. Chuťové je víno trpčí, proto můžeme pocítit přetrvávající dojem na horním patře. Temné rudá barva může působit ohnivě, a takové je i toto víno. Mladá vína bývají tvrdší. Víno však dozrává do bohaté šíře. Ve vůni najdeme nádech jader peckovin. suché Dornfelder je relativně nová odrůda, která mistrně vytvořena křížením odrůd Helfesteiner a Heroldrebe k tomu, aby dávala krásná červená vína v severních vinařských oblastech. Víno má krásnou intensivní granátovou barvu, ve vůni připomíná směs vyzrálého drobného lesního ovoce. Plná extraktivní chuť přesně kopíruje vjem z barvy i vůně vína. suché Odrůda
Merlot se vyznačuje sytě rudou barvou. První, s čím se můžeme ve vůni
setkat, jsou plody třešní a červeného rybízu. Víno je mohutné, kulatější
a bohaté na tóniny. Chuť vína připomíná švestkovou marmeládu s jemným
náznakem přezrálých višních či zralých třešních. Mladý Merlot je vhodný k
lehčím pokrmům a starší k těžším masům. |